keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Jalkoja 12.11 ja lyhyt yläkroppatreeni 13.11


Hei taasen!





Eilen kävin vääntämässä kohtalaisen tiukan jalkatreenin. Puhti oli vähän poissa(kerron tarkemmin myöhemmin), mutta koitin tehdä kaikki sarjat, kyykkyä lukuunottamatta loppuun asti. Normi takakyykyssä oli edelleen enempi totuttelua kun käytin vielä leveämpää jalkojen asentoa. Kuitenkin alaselkä ja oikea polvi hiukan oireilivat, joten päätin aloittaa 2x6 systeemin vähän maltillisemmilla painoilla ja reilusti kontrolloilummin mitä normaalisti. Ihan hyvin meni perille ja siitä jatkoin sitten erinäisiin laitteisiin ja eristäviin liikkeisiin mitkä koitin tehdä mahdollisimman kovaa.

Treeni näytti tältä suurinpiirtein.


  • Takakyykky(kohtalaisen leveä jalkojen asento ja syvyys yli 90 astetta)

       -lämppärit 60,80 ja 100kg.
        -pääsarjat 2x6x120kg joissa palautus 4min.

  • Vaakaprässi ja jalkojen asento sekä liikerata siten että pakaroihin panostaen. 

     
            -3x 25-30 toiston sarjaa lähes loppuun asti 2-3 min palautuksilla ja painoilla 240kg.

  • Reidenojennus.

     
             -4 sarjaa painoilla 100,80,60 ja 50kg ja sarjojen pituudet 10-25 toistoa. 1-2 min palautukset.

  • Pohkeet vaakaprässissä.

       
             -3 sarjaa molemmille pohkeille painoilla 170kg  ja 3 sarjaa molemmat pohkeet erikseen vuorotellen                  painoilla 100kg. Palautukset 1-2 min.

  • Istumaannousu maassa(siten että keppi polvitaipeiden välissä puristettuna) räjähtävästi ja kontrolloidusti.

       
             -3 sarjaa toistoalueella 20-30 ja palautuksilla 30sek-1 min.

  • Lopuksi hiukan venyttelyä. Treeni kesti n. 60 min.


Sitten lyhyt yläkropan setti seuraavana päivänä 13.11.


Vähän voimaton olo jatkui edelleen. Pisti miettimään mistä se johtui. Kestävyyttä tuntui olevan kohtalaisesti, sillä penkkipunnerruksessa pumppailin ihan lämppärinä 14x100kg kevyesti. Kreatiini siis puree, mutta 2x6 systeemi tuntui menevän ihan perseelleen vaikka vikan lämppärin (100kg)jälkeen pidin varmuuden vuoksi vähän pitemmän tauon. Epäilen erästä treeniboosteria joka tuntuu kiihdyttävän vähän liikaa negatiivisia fysiologisia vaikutuksia. 


Vähän kun olisi kilpirauhasen ylitoimintaa. Hermostunut jne. Vaikea selittää sen tarkemmin kuin että ehkä olen ottanut kyseistä jauhetta vähän liikaa tai liikaa kofeiinia ja/tai kreatiinia.(?) Kyseinen tuote sisältää kumpiakin ainesosia ja esim kofeiinia menee jo kohtalaisesti kahvin muodossa. Kreatiinista olen sen havainnut jo aikoja sitten, että liian suuret annokset pitemmällä aikavälillä päinvastoin syövät tehoja kuin että nostaisivat niitä. Noh ei siitä sen enempiä ja tässä oli siis eilisen todella lyhyet treenit. Penaa en tehnyt hyper kontrolloidusti niinkuin kyykkyä yms syyt niinkuin ylempänä totesin, joten siksi niin nurettava "rhp treenarin" sarjapainoero. Seuraava treeni kesti reilut 30 min.

  • Penkkipunnerrus leveällä otteella 

       -piti tehdä alussa 2x6x122kg joka ei edes pitänyt tämän 2x6 systeemin alussa olla mikää tiukka,                     mutta kuinkas kävikään...hyvän ja huonon päivän välillä rauta voi liikkua merkittävästi erilailla.                       Kuitenkin tein ensin lämppärit 50,80 ja 100kg:lla joita ennen "hiihtokoneella" latseille lämmittelyjä ja               sitten kohtalaisen tiukat sarjat(ei failureen) 4x122kg ja 6x117,5kg ja edellä mainittu oli entistä                         kevyempi. Kutonen piti kuitenkin max vääntää vaikka tuossa olisi tullut todennäköisesti ainakin 8                   toistoa. Tekniikka ja paikkojen hidas lämpeäminen saattoi myös vaikuttaa.

  • Leuanveto leveällä myötäotteella.
        -luotin edellisessä liikkeessä että latsit olisivat tarpeeksi lämmenneet ja tein sarjat 2x6xomapaino                    +10kg lisäpainoa. Erittäin kontrolloidusti ja nämä olivat siten melko tiukkoja mutta tuntuivat juuri siellä,            missä pitääkin. 4 min lepoa sarjojen välissä.

  • Loppuun 3 sarjaa per käsi takaolkapäitä "hiihtokoneessa"
         -pitkiä ja räjähtäviä sarjoja suurimmalla vastuksella toistoalueella 20-30 ja palautukset sen verran                   mitä meni aina yhteen sarjaan aikaa(alle 1 min.). 1-käsi aina vuorotellen.

Huomenna jatkan sitten yläkroppatreeniä... 8)


Ja katsotaan kun jätän tuon erään treeniboosterin ottamatta että miten jaksaa painaa. :D harmillista kuitenkin jos sen joutuu jättämään pois, koska joskus tuntui tuovan hyvin tehoja treeniin.

Ensi kertaan!


1 kommentti:

  1. En saanut sitten millään ulkoasua korjattua, pahoittelut...=) Blogger ei oikein tahdo toimia...

    VastaaPoista